Uvjeti korištenja
Korištenjem ovog internet portala smatra se da ste u potpunosti upoznati i suglasni s ovdje navedenim uvjetima korištenja, Uvjetima prodaje i Izjavom o tajnosti podataka.
 

Usluga koju pruža INEO d.o.o. sa sjedištem u Čakovcu (dalje u tekstu INEO), putem  internet portala Žena.hr(dalje u tekstu Žena.hr)  koja je u potpunosti u njenom vlasništvu, sastoji se od upravljanja sadržajem i formom, provođenja financijskih transakcija, organizacije i posredovanja pri prodaji kao i pružanja usluga putem interneta.

Svakim daljnjim korištenjem ovog internet portala nakon upoznavanja s ovim uvjetima, smatra se da su korisnici suglasni s ovdje iznesenim te pristaju na korištenje internet portala i usluga koje on pruža, a sukladno tim uvjetima. Korisnik je odgovoran za zaštitu povjerljivosti lozinki koje se pojavljuju i kreiraju pri korištenju usluga koje pruža Žena.hr.

Ukoliko navedeno ne prihvaćate ili se ne slažete s istim, molimo ne koristite ovaj internet portal i usluge koje on pruža.

Korisnik ili krajnji korisnik je svaka osoba koja na bilo koji način posredno ili neposredno koristi ili je koristila usluge Žena.hr. Žena.hr zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji dio svog poslovanja, uključujući i bez ograničenja, vrijeme dostupnosti, sadržaj, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje ovih internet stranica.

Žena.hr može prestati slati informacije, može promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka, te može promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje druge karakteristike. Žena.hr zadržava pravo u svakom trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim i nužnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih uvjeta korištenja internet portala i / ili izjavu o povjerljivosti podataka. Stoga Žena.hr savjetuje korisnicima da periodično ponovno pročitaju informacije sadržane u uvjetima korištenja i izjavi o povjerljivosti podataka, a kako bi bili informirani o eventualnim promjenama.

Ako dođe do promjene Uvjeta korištenja i / ili Izjave o povjerljivosti podataka, a korisnik nastavi koristiti ovaj  internet portal, smatra se da prihvaća nove Uvjete korištenja i izmjenjenu Izjavu o povjerljivosti podataka. Svaka eventualna izmjena ili brisanje uvjeta korištenja važeća je prema trećima odmah po objavi na internetskim stranicama Žena.hr. Svako korištenje, osim upoznavanja s izmjenama uvjeta, predmetnog internet portala od strane krajnjeg korisnika nakon takve promjene podrazumijevat će se kao prihvaćanje tih promjena. Obveza i dužnost korisnika je da koriste internetski portal Žena.hr isključivo u skladu s propisima Republike Hrvatske, kao i s općim moralnim i etičkim načelima. Žena.hr može u svakom trenutku vršiti kontrolu sadržaja na svojim internet stranicama, a s ciljem osiguranja poštivanja ovih uvjeta korištenja i poštivanja propisa Republike Hrvatske.

 

Autorska prava

Kompletan sadržaj koji se nalazi na ovom internet portalu vlasništvo su INEO te su kao takvi zaštićeni zakonom ili se koriste sukladno odobrenju nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i / ili dizajnu, kao i sukladno drugim potrebnim odobrenjima. INEO je također nositelj autorskih prava na kompletnom vizualnom sadržaju internet portala Žena.hr nužnom za ispravno i nesmetano funkcioniranje.

Zabranjeno je bilo kakvo umnožavanje, distribuiranje, kopiranje i/ili objavljivanje sadržaja internet portala Žena.hr bez prethodnog pismenog odobrenja vlasnika.

Svako kršenje ove zabrane može imati za posljedicu povredu autorskih prava ili kakvog drugog prava, stoga može proizvesti neželjene učinke kao što su pokretanje raznih vrsta sudskih postupaka, a osobito može dovesti do kaznenog progona.

Korisnik može s ovog internet portala preuzimati, ispisivati ili spremati materijale zaštićene autorskim pravom samo i isključivo u svrhu svoje vlastite i osobne upotrebe.

 

Sadržaj portala

 

Sadržaj portala Žena.hr korisnici koriste isključivo na vlastitu odgovornost. INEO nije odgovoran za posljedice koje eventualno mogu nastati upotrebom ovog internet portala, kao ni za točnost, porijeklo, kvalitetu, pouzdanost ili sadržaj bilo koje informacije, usluge ili robe dane preko ovih internet stranica, kao ni za sadržaj postavljen od strane korisnika, trećih osoba ili neovlaštenih korisnika.

 

Korisnicima nije dozvoljeno putem ovih internet stranica objavljivati, prenositi ili učiniti dostupnima na bilo koji drugi način materijale čijim sadržajem se na bilo koji način krše prava ili diskreditiraju drugi.

 

Komentari objavljeni na portalu Žena.hr ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, a INEO nije odgovoran za neprikladno ili protuzakonito ponašanje drugih korisnika ili trećih strana, kao ni za sadržaj koji razmjenjuju korisnici tako da ne snosi odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta .

Žena.hr zadržava diskrecijsko pravo da samo ocijeni je li došlo do povrede obveza od strane korisnika. Žena.hr zadržava pravo deaktivacije korisničkog računa u slučaju neprimjerenih komentara, provokacija i sl. a bilo kakav sadržaj koji nije u skladu s uvjetima korištenja biti će odmah uklonjen ili promijenjen bez posebne najave ili obrazloženja.

Žena.hr nije odgovoran za bilo kakav eventualni gubitak ili štetu nastalu iz razloga što se korisnik oslonio na informacije dobivene na ovom internet portalu.
Žena.hr sadrži linkove prema drugim internet stranicama i ne smatra se odgovornim za sadržaj na tim stranicama. Žena.hr nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na portalu te ni za kakvu štetu nastalu reklamiranjem na Žena.hr.
U slučaju da korisnik pristupiti internet stranicama trećih strana, čini to isključivo i samo na vlastitu odgovornost, što podrazumijeva isključenje odgovornosti INEO.

Ograničenje odgovornosti

Korisnik je suglasan da je korištenje internet portala  Žena.hr isključivo na njegovu vlastitu odgovornost. INEO, kao niti jedna treća osoba povezana sa njome, ne jamče ni na koji način da upotreba ove internet stranice neće biti prekinuta ili da će biti bez poteškoća u radu. Korisnik je suglasan s time da pristup ovom internet portalu ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen zbog rutinskog održavanja stranice tako i iz drugih razloga za koje nije odgovoran vlasnik ove stranice.

Krajnji korisnik je upoznat i suglasan s činjenicom da pri korištenju internetskom mrežom ponekad može doći do tehničkih problema pri funkcioniranju  navedene, a s time i do privremenog prekida usluga. Takvi i slični događaji su izvan naše kontrole pa iz toga razloga INEO ne može biti odgovoran za bilo kakav gubitak podataka ili kakav drugi događaj do kojeg može doći za vrijeme korištenja i pružanja usluga. INEO ni u kojem slučaju neće biti odgovoran za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica korištenja ili nemogućnosti korištenja ovim internet portalom. Korisnik potvrđuje da se ovo odnosi na cjelokupan sadržaj internet portala.

Ova izjava o odgovornosti se odnosi na sve  eventualno nastale štete ili moguće ozljede uzrokovane bilo kakvom greškom, brisanjem,lošim osobinama, prekidom, izuzećem, računalnim virusom, kvarom, kašnjenjem u radu ili prijenosu, prekidom u komunikacijskoj liniji, krađom, raskidom ugovora, uništenjem ili neovlaštenim pristupom, promjenama ili zlouporabom zapisa, neprikladnim ponašanjem, nemarom ili bilo kakvom drugom radnjom.

Registrirani korisnici

Korisnici prilikom registracije moraju unijeti istinite podatke te odabrati korisničko ime i tajnu lozinku.

Žena.hr ne odgovara za sadržaje objavljene od strane korisnika, već za sadržaj odgovaraju prvenstveno korisnici koji taj sadržaj objave. Korisnik se izričito obvezuje da neće na internet stranicama Žena.hr postavljati, objavljivati ili na bilo koji drugi način činiti dostupnima bilo kakav materijal koji podliježe autorskom pravu, žigu ili drugim pravima, bez izričitog odobrenja nositelja tih prava  te je kao takav isključivo odgovoran za eventualnu štetu nastalu kršenjem ove svoje obveze.

Do saznanja je li neki od materijala na internetskoj stranici zaštićen nekim od prava, korisnik mora doći samostalno, pa stoga Žena.hr nije u obvezi takve informacije iznositi ili objaviti. Postavljanjem materijala od strane korisnika bilo kojeg sadržaja na bilo koji dio internet portala Žena.hr, korisnik jamči da je nositelj prava na tim materijalima, te je dao Žena.hr pravno valjano, besplatno, neograničeno pravo / licencu na korištenje, reprodukciju, modificiranje, prilagođavanje, objavljivanje, prevođenje i distribuciju takvog materijala.

Korisnik je suglasan da su sve opcije međusobnog komuniciranja javnog karaktera i nemaju status povjerljivih informacija pa stoga Žena.hr može nadzirati sadržaj komunikacije korisnika bez njihovog znanja i posebnog odobrenja. Pošto Žena.hr obavezno ne kontrolira ili autorizira sadržaj poruka ili informacija koje se mogu naći na ovim internet stranicama, Žena.hr nije odgovoran kako za radnje koje korisnik poduzima u bilo kojem djelu ovog internet portala, tako i za sadržaj koji bi korisnik mogao postaviti na istima.

Portal Žena.hr zadržava pravo objave informacija u slučaju tužbe ili zakonskih akcija podignutih zbog korisničkih sadržaja.

Registrirani korisnici obvezuju se da neće:
- koristiti komunikacijske servise za piramidalne sheme, lančana pisma, junk mail, spam ili bilo koji drugi oblik višestrukog slanja komercijalnog ili drugog sadržaja
- maltretirati, ugrožavati, vrijeđati, prijetiti, obmanjivati ili na bilo koji način povređivati prava drugih korisnika naših i tuđih komunikacijskih servisa
- objavljivati i distribuirati nedoličan, vulgaran, nepristojan ili nezakonit sadržaj
- uploadati ili širiti sadržaje zaštićene autorskim pravima
- uploadati datoteke koje sadržavaju viruse, crve, trojane ili bilo kakav software koji nanosi štetu
- lažno se predstavljati u svrhu prijevare ili obmane drugog korisnika
- kreirati višestruke profile
- sugerirati na bilo koji službenu povezanost sa portalom Žena.hr
- kršiti bilo koji važeći zakon

Radi očuvanja kvalitete sadržaja, korisnici se mole da ne chataju unutar sadržaja koji nisu primjereni za to, u protivnom će im biti suspendirani korisnički računi.

Objavljivanjem komentara, poruka ili drugih informacija na internetskom stranicama Žena.hr, smatra se da korisnik daje Žena.hr pravo korištenja tih komentara, poruka ili informacija u svrhu promocije, oglašavanja, istraživanja tržišta ili bilo koju dozvoljenu namjenu. Korisnik izričito izjavljuje da neće smatrati odgovornim INEO, njegove podružnice, vlasnika, zaposlenike i agente za naknadu eventualne štete i troškova, uključujući i troškove pravnog zastupanja, a koji bi mogli nastati korištenjem ovih internet stranica od strane krajnjeg korisnika.

INEO može u svako doba raskinuti poslovni odnos s bilo kojim svojim korisnikom te mu ukinuti lozinke/zaporke ili korisničke račune. U tom slučaju ne prestaju vrijediti uvjeti koji se odnose na odgovornost i obveze korisnika.

 

Razno

 

Ukoliko bilo koja strana ne iskoristi svoja prava iz ovih uvjeta korištenja, to se neće smatrati odricanjem ili gubitkom tih prava, kao ni bilo kojih drugih ovdje navedenih prava.

Ističe se da su naslovi iznad poglavlja ovih Općih uvjeta prodaje postavljeni samo radi lakšeg snalaženja, te da isti niti na koji način ne utječu na tumačenje ovih Općih uvjeta prodaje. U slučaju ništetnosti, pobojnosti ili neprovedivosti bilo koje odredbe ovih Općih uvjeta prodaje takva ništetna, pobojna ili neprovediva odredba neće utjecati na valjanost ostalih odredbi ovih Općih uvjeta prodaje.

Osobama mlađim od 14. godina zabranjuje se obavljanje kupovine preko internet portala Žena.hr.

Za sve pravne sporove koji mogu nastati vezano za korištenje ove internet stranice nadležan je sud u Čakovcu.
 


 
 

žena.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice žena.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice žena.hr kliknite na "Slažem se".