Recepti
  • Recepti
  • \  Tjestenina sa dimljenim lososom

Tjestenina sa dimljenim lososom

25 min
  • Priprema (min.): 25 min
  • Kalorije: 536 cal
  • Masnoće: 24 g
  • Ugljikohidrati: 63 g
  • Bjelančevine: 28 g

Tjestenina sa dimljenim lososom

Sastojci za 4-6 osoba

2 žlice maslaca
1 luk, narezan na ploške
200 ml vrhnja za kuhanje
sok i naribana korica 1 limuna
sol
papar
500 g vermicelli špagetica (rezanci)
200 g dimljenog lososa, narezanog na manje komadiće
peršin

Priprema jela

1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranu. Ostavite 200 ml vode od kuhanja.

2. U međuvremenu u tavi otopite maslac. Dodajte luk i pržite 2-3 minute.

3. U tavu dodajte vrhnje, sok i koricu limuna, sol i papar. Smanjite vatru te kuhajte 4-5 minuta. Dodajte losos i promiješajte.

4. U tavu dodajte kuhanu tjesteninu i promiješajte. Po potrebi dodajte malo vode ostale od kuhanja tjestenine kako tjestenina ne bi bila presuha.

5. Dodajte peršin te po potrebi posolite i popaprite.




Komentari

+2
 
  • anev
  • 17.1.2012 14:22:49
  • Bodova: 11292
  • online
provaj pomiješati losos i škampiće, repove. savršeno je! i malo ubaciti na kraju crnih maslina :)

  • malena000
  • 15.12.2011 20:17:49
  • Bodova: 44
  • offline
moram ovo probati .. cini mi se jednostavno na prvi pogled a i na slici llijepo izgleda......

Radim nešto slično, samo umjesto običnog luka prepržim na maslacu kratko mladi luk (bijeli dio) narezan na kolutiće, a umjesto špageta uzmem Ledo valjuške ili njoke. Kasnije sve ukrasim kolutićima mladog luka (zeleni dio).

 




+50
Znate li da dodavanjem recepta dobivate do 50  žena.hr novčić(a)?

Kliknite i saznajte što su žena.hr novčići

 

žena.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice žena.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice žena.hr kliknite na "Slažem se".