Recepti
  • Recepti
  • \  Tjestenina s rajčicom

Tjestenina s rajčicom

45 min
  • Priprema (min.): 45 min

Tjestenina s rajčicom

Umjesto rajčice može se staviti pasirana, konzervirana rajčica u komadićima ili pelati

Sastojci (Broj osoba: 4)

Tjestenina (500g)
Parmezan(po želji)
Luk (1/2 manjeg luka)
Bijeli luk (češnjak) 2-3 režnja
Maslinovo ulje (3-5 jušne žlice)
Rajčica 1kg (ili 2 konzerve pelata)
Šećer
Sol
Papar
Bosiljak

Postupak pripreme

Zakipiti veliki lonac posoljene vode. Kad voda zakipi staviti u nju tjesteninu i kuhati po uputi na pakiranju.
Zrele rajčice potopiti u vrelu vodu kako bi se koža odvojila od mesa rajčice. Kožu odstraniti. Tako oguljenu rajčicu nasjeckati na kockice i staviti na ugrijlano maslinovo ulje i luk. Dinstati tako nekoliko minuta. Podliti vodom (ili vrtnim temeljcem). Poklopiti i kuhati/dinstati tako 10-tak minuta. Dodati žličicu šećera i prstohvat soli. Papar. Ukoliko je umak kiselkast dodati još malo šećera. Sve zajedno krčkljati još nekoliko minuta. Po potrebi i ukusu još dodatno začiniti.
U gotovi umak dodati kuhanu tjesteninu i sve zajedno izmješati te pustiti 5min da se sastojci sljube.
Servirati na tanjur, posipati parmezanom i na vrh staviti listić bosoljka kao (jestivu) dekoraciju.
Dobar tek!!



Komentari

+2
 
  • ines1408
  • 23.5.2013 0:26:48
  • Bodova: 7206
  • offline
obožavam i veoma često je kod nas na meniu :-)

  • poledance
  • 18.5.2013 2:20:22
  • Bodova: 10222
  • offline
odlicno ovo jako cesto jedem udavim se u ovome hehe mmmmmmmmmm

  • dorinna
  • 29.4.2013 10:13:16
  • Bodova: 2840
  • offline
Njaaaaami....njamiii....ove kombinacije brzo, jednostavno i fino obožavam :)

  • vale555
  • 29.4.2013 9:33:05
  • Bodova: 842
  • offline
baš fino i lagano za pripravu

njami :)

  • ona719
  • 28.4.2013 12:54:20
  • Bodova: 5379
  • offline
volimmmm

Ovo je jako ukusno :D I jako dobro riješenje kad ne znaš šta bi pripremila :D Brzo a ukusno :)

  • chantall
  • 27.4.2013 12:56:38
  • Bodova: 274
  • offline
prekrasno, to volim!! bolja verzija sa svježim rajčicama!!

  • fiamma
  • 27.4.2013 11:32:39
  • Bodova: 6667
  • offline
Uvijek dobro rješenje za brzinski obrok.

  • gregov
  • 27.4.2013 0:45:37
  • Bodova: 5340
  • offline
Ovo jelo često spremam, posebno u ljetnim mjesecima.

jako fino

  • anev
  • 26.4.2013 14:14:55
  • Bodova: 23497
  • offline
mljac! bravo za bosiljak!

  • aywy
  • 26.4.2013 11:27:57
  • Bodova: 34069
  • offline
To često radim osobito ljeti,ali isključivo sa rajčicom,salata uz to i brdo parmezana ;)

  • perlica05
  • 25.4.2013 9:15:19
  • Bodova: 4975
  • offline
obožavam

njami njamiii

Super izgleda :)

  • -amina-
  • 24.4.2013 13:01:22
  • Bodova: 10543
  • offline
Ja sam gledala neku emisiju gdje je cura nafalila to,ja sam jučer pravila i nije nešto

  • traviata
  • 24.4.2013 10:32:08
  • Bodova: 682
  • offline
Nisam ljubitelj rajčice, pogotovo one iz konzerve jer ima previše šećera u sebi + tjestenina = kalorijska bomba. Možda umak od rajčice ali napravljen od prave rajčice, ne gotov umak.;((

  • divna28
  • 24.4.2013 10:25:58
  • Bodova: 43499
  • offline
kako bi ja sad ovo pojela

  • svila
  • 24.4.2013 9:49:27
  • Bodova: 54046
  • offline
Ja pravim vrlo slično! :)

  • pepeljuga2
  • 24.4.2013 9:43:13
  • Bodova: 49929
  • offline
Wow, presavrseno izgleda. Prava si kuharica :) Obozavam tjesteninu :D

  • miraaa
  • 24.4.2013 7:07:00
  • Bodova: 11729
  • offline
odlično:)

  • reina
  • 24.4.2013 1:09:10
  • Bodova: 1386
  • offline
Ovo mi je jedno od dražih jela samo s makaronima i naravno puuuno sira! :)

  • veromoda
  • 23.4.2013 23:40:35
  • Bodova: 23820
  • offline
LJeti,sa dalmatinskom "domaćom" pomadorom često upražnjavamo ovaj recept i izvrstan je ....svi u obitelji volimo,a ako nam se posreći dodamo i koju mušulu...

  • canki
  • 23.4.2013 20:42:22
  • Bodova: 27
  • offline
S obzirom da obožavam tijesto ovaj recept je predivan-brzo i jednostavno.Ja stavim ponekad i češnjak.Sobzirom da volim ovo jelo ocijena je 5.

  • anke
  • 23.4.2013 19:45:19
  • Bodova: 31186
  • offline
Tako i ja radim, i to mi je najdraze jelo... Jos posuto sa puno grubo naribanog parmezana... njami...




Kuharica mjeseca Šaljite vaše recepte i postanite "Kuharica mjeseca"

Podijelite vaše omiljene recepte sa žena.hr zajednicom i osvojite nagradu te bedž "Kuharica mjeseca" koji će biti istaknut na vašem profilu.
Recepte možete slati od 1. do 15. u mjesecu, nakon čega kreće glasanje za sve pristigle recepte te se na kraju mjeseca proglašava pobjednički recept i "Kuharica mjeseca". Recepti pristigli nakon 15. također ulaze u konkurenciju, ali imaju manje šanse zbog manje vremena za glasanje za te recepte.

Pogledajte sve recepte u konkurenciji za ovaj mjesec

Svaka registrirana korisnica može dati jedan glas mjesečno, tj. u jednom krugu glasanja.
Među receptima koje ćete slati, svaki ćemo dan odabrati jedan koji će biti recept dana.

> Krenite i dodajte vaš recept

Napomena: kod recepta obavezno pošaljite fotografiju recepta pri čemu će se svako kršenje autorskih prava, tj. krađa recepata i osobito fotografija sa drugih stranica kažnjavati trenutnom suspenzijom korisničkog računa na žena.hr

Dobitnice prijašnjih mjeseci:


 




+50
Znate li da dodavanjem recepta dobivate do 50  žena.hr novčić(a)?

Kliknite i saznajte što su žena.hr novčići

 

žena.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice žena.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice žena.hr kliknite na "Slažem se".