Recepti

Pastrva

45 min
  • Priprema (min.): 45 min

Pastrva


Pastrva je tako ukusna da je potrebna samo jednostavna priprema da biste dobili izvrsno jelo. U ovom receptu kukuruzno brašno, slanina i pinjoli savršeno dopunjuju svježi okus ribe.

Vrijeme pripremanja: 25 minuta
Vrijeme kuhanja: 15-20 minuta
Za 4 osobe



Sastojci


60 ml (4 jušne žlice) pinjola
biljno ulje, za prženje
3 kriške slanine, narezane na kockice
150 g žutog kukuruznog brašna
prstohvat soli i bijelog papra
4 pastrve, svaka teška oko 225 g, očišćene
Sok od 1 limete
svježa kadulja ili korijandar, za ukrašavanje


Način rada

1.Na umjerenoj vatri zagrijte veliku tavu za prženje. U tavu stavite pinjole i pržite ih bez ulja, neprestano miješajući,dok ne dobiju blijedu zlatnosmedu boju. Izvadite iz tave i stavite na papirnati ubrus.
2.U tavu stavite malo ulja i pržite narezanu slaninu dok ne postane hrskava, neprestano miješajući. Šupljikavom žlieomizvadite iz tave i ocijedite na papirnatom ubrusu.
3.U malenoj zdjeli pomiješajte kukuruzno brašno, sol i papar. Uvaljajte ribu u tu mješavinu, utrljajte, a zatim otresite višak.
4.Dodajte još ulja u tavu tako da razina ulja dopre do sredine ribe. Zagrijte na srednje jakoj vatri.
5.Stavljajte po 2 ribe u tavu i pržite oko 4 do 5 minuta, dok ne dobiju zlatnosmedu boju. Okrenite, malo smanjite temperaturu, ako je potrebno, te pržite još 4 do 5 minuta. Šupljikavom žlicom izvadite ribe iz tave i ocijedite na papirnatom ubrusu. Stavite u tanjur za posluživanje i držite na toplom. Ponovite postupak s preostalim ribama. Iz tave izlijte veći dio ulja, te načas podgrijte slaninu i pinjole. Dodajte sok limete i kuhajte nekoliko sekundi. Mješavinu slanine i pinjola stavite na ribe, a zatim ih ukrasite kaduljom ili korijandrom.


Prijedlog za serviranje

Poslužite uz kuhani grašak i slatki kukuruz i s tortillama od pšeničnog brašna.

 
Napomena

Upotrijebite glatko ili integralno brašno umjesto kukuruznog.


Savjet

Ako ribu, morske plodove ili piletinu morate uvaljati u kukuruzno ili obično brašno, učinite to tik prije prženja. Ako namirnice uvaljane u brašno previše dugo stoje prije prženja, brašno će postati gnjecavo.


Izvor: Meksička kuhinja
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/



Komentari

+2
 



Kuharica mjeseca Šaljite vaše recepte i postanite "Kuharica mjeseca"

Podijelite vaše omiljene recepte sa žena.hr zajednicom i osvojite nagradu te bedž "Kuharica mjeseca" koji će biti istaknut na vašem profilu.
Recepte možete slati od 1. do 15. u mjesecu, nakon čega kreće glasanje za sve pristigle recepte te se na kraju mjeseca proglašava pobjednički recept i "Kuharica mjeseca". Recepti pristigli nakon 15. također ulaze u konkurenciju, ali imaju manje šanse zbog manje vremena za glasanje za te recepte.

U 12. mjesecu pobjednica osvaja vrlo vrijednu nagradu: Electrolux ESTM6400 štapni mikser
 

Pogledajte sve recepte u konkurenciji za ovaj mjesec

Svaka registrirana korisnica može dati jedan glas mjesečno, tj. u jednom krugu glasanja.
Među receptima koje ćete slati, svaki ćemo dan odabrati jedan koji će biti recept dana.

> Krenite i dodajte vaš recept

Napomena: kod recepta obavezno pošaljite fotografiju recepta pri čemu će se svako kršenje autorskih prava, tj. krađa recepata i osobito fotografija sa drugih stranica kažnjavati trenutnom suspenzijom korisničkog računa na žena.hr

Dobitnice prijašnjih mjeseci:


 




+50
Znate li da dodavanjem recepta dobivate do 50  žena.hr novčić(a)?

Kliknite i saznajte što su žena.hr novčići

 

žena.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice žena.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice žena.hr kliknite na "Slažem se".