Registracija / Prijava korisnika
pozz,cure,vidim raspisale se!
samo da dam svoje mišljenje, ja sam oduvijek bila protiv,vjeronauka u školi.
doživjela sam, to,da kad sam bila negdje,mislim 3 raz. osnovne,učiteljica je ulovila jedno dijete u školi sa knjigama za vjeronauk,jer je išla u crkvu, na vjeronauk,poslije škole.
dakle ,kad je to našla,urlala je na tu siroticu,izgovorila svakakve bljuvotine,zvala roditelje i pitaj boga koga sve ne.,jer tom smeću i laži nije mjesto u školi,tako je rekla učiteljica,tj. drugarica!
nakon rata,istu tu "drugaricu,vidim kak ide u crkve,liže oltare,svi se krstili i vjenčali u crkvi i slave sve blagdane,ko najveći katolici. FUJ!!!!!!!
e,to mrzim
i ne volim crkvu
N mrziti nikoga.... Ne mora se voljeti crkva..
Medjutim prica o Isusu i Mariji Magdaleni nam kaze mnogo... Jedan izgubljeni, vrijedniji je Bogu od svih "pravih"... Svatko ima pravo na ispovjed, svatko ima pravo preispitati svoju savjest. Gledajuci dokumentarac "Jugoslavenske tajne sluzbe", umao da nisam zaplakala kad je bivsi Udbin ubojica pricao kakvu je katarzu prozivljavao i koliko mu je ikskreno zao zbog svega sto je ucinio, te kako danas ide na misu, posti.
Ne osudjujmo, mozda je i ta tvoja kolegica prozivljavala unutarnju katarzu, i pokajala se poradi svog zla sto je ucinila.
A kaj mislite o homoseksualcima na vjeronauku ?
I kak crkva gleda na to ?
Zašto oni ne bi išli na vjeronauk ili u crkvu?? Šta su oni, vanzemaljci pa nemaju na to prava?? A to šta crkva misli i kako na sve to gleda, bolje d ane komentiram. Malo su oni zla napravili pa će ljudima određivati neke stvari. Dovoljan dokaz i primjer jednog svećenika, danas Biskup jedne Župe - ima sina, čovika od svojih 40ak godina, to je javna tajna! I svejedno je posta Biskup! No odvajamo se od teme.
Ko dite koje nije išlo na vjeronak mogu jasno i glasno reći da vjeronauku nije misto u školi!! Eto! Jer ono šta smo mi koji nismo išli doživljavali i proživljavali s onima koji jesu, to neću nikad zaboraviti. A tek šetnje po hodnicima jer nigdi nismo imali biti. I čudni pogledi vjeroučitelja koji su to predavali. Jedino mogu izdvojiti dvi časne sestre koje su imale toliko suosjećanja s nam i koje će mi radi toga ostati u lipom sjećanju. Trudile su se pomoći nam koliko su mogle.
editirano 28.7.2012 21:48:19 od bubulejica
Kakvi cudni pogledi vjeroucitelja, kad sama kazes da nisi tim satovima prisustvovala?
Nisi isla,a tvrdis da mu nije mjesto. Podsjeca me da crkvu najvise kritiziraju oni koji istu zaobilaze u luku od 300 metara, a sve sto znaju o toj isntituciji procitali su u EPH tiskotinama ili vidjeli na RTL-u ili Novoj.
editirano 28.7.2012 22:00:52 od bubulejica
tajnistvo@hbk.hr...Napisi svoje otkrice, javnu tajnu pa cekajmo reakciju. A ako oni nista ne poduzmu, u svojoj mrznji prema svemu krscanskome sigurno ce poci ovi: jutarnji_kontakt@eph.hr
I napisi kada je bilo koji svecenik, kapelan, zupnik, biskup potjerao bilo koga iz crkve, pa makar taj bio i homoseksualac. Svatko ima pravo na svoju osobnu katarzu
Ja crkvu ne zaobilazim, odem kad mi se ide i molim se kad mi se moli. A dolazim iz malog mista di svi sve o svakom znaju, Ivana. I čudni pogledi vjeroučitelja su čudni, jer ne možeš ju izbjegavati po školi samo da ju ne sretneš. Tako da dite primjeti. Dite kojeg su vukli za rukav da ide na vjeronauk da se oslobodi vraga ili čega već... bla bla bla... Eto... Ne možeš znati šta je neko proživija s njima i trpati mu u usta određene stvari smao zato šta si ti veliki vjernik. Takvi su najžešći i takvih se bojim.
ne osuđujem nikoga,ali ja to tak ne doživljavam, kad napravim lošu stvar, tražim oprost od onog koga sam povrijedila,a ne od crkve
ili,ovaj udbaš.kojeg spominješ,bilo mu je žao,jadnik,kak mu je teško
ubiješ nekog,i onda veliš,joj sorry,baš mi je žao,shit happens!
odeš u crkvu,i bog ti sve oprosti
pokradeš,opet tu crkva i bog uskaču
ili HDZ-ovci,koji drže ruku na srcu,u crkvi,na misi, a u glavi kontaju,kak bi još mogli narod zaj....i i pokrasti
izgleda da bog pomaže i Sanaderu,kad,sad uživa na moru!
Ivana, ja ne mrzim nikoga!! Ali baš nikoga. Ni onog ko mi je obitelj pa i mene tija ubiti... Neman ja u duši mista za mržnju. Nine psujem a kamoli da ću mrziti ikog ili išta.
Ataner, upravo to šta si rekla, a crkva je puna takvih! I onda će oni određivati i krojiti život drugih i gledati ispod oka samo zato šta se ne ide na vjeronauk ili toliko često u crkvu koliko i oni idu.
samo da napomenem,da sam ja išla na vjeronauk
i meni nema nikakve logike,to kaj su nas učili
ja kad nešto mrzim,onda mrzim,i to priznam
i to je tak
Ma joj to forsiranje crkve i vjeronauka, dođe totalno kontraefekt.
Moj primjer: u osnovnoj školi sam morala ići na vjeronauk svih 8 godina, pored toga svaku nedjelju u crkvu (inače ništa od svete pričesti i krizme, samo su se prijetili), sve zornice, mise za blagdane itd. bla bla bla...i onda jedva dočekah da se krizmam i raskrstim to tjeranje u crkvu.
Čim sam upisala srednju školu, za izborni predmet sam uzela etiku. Preporod.
A uostalom, citat iz biblije:
"božje kraljevstvo je svuda oko nas, ne u građevinama od kamena i drva, raskoli koru drveta i naći ćeš me, podigni kamen i ja cu biti ondje."
Zato bez forsanja, sve je jasno. Svi veliki crkvenjaci kao da ne znaju ovaj citat.
drevni ključevi radosti torbice mame dijeta ljeto uređenje koncert mrkva radni dan odlazak krave sezona muzika fotke linvistika žena bore kosti vivera kontracepcijske pilule cvijeće mlijeko žene matematika turneja interijernet prsa brak ogi antunac astrologija
Želim pretražiti rubriku: