Torte -recepti


PRIKAZ POSTOVA:
  • samy1971
  • 29.11.2010 20:49:22
  • Bodova: 4641
  • offline

Hvala


  • ellora
  • 29.11.2010 22:56:06
  • Bodova: 66
  • offline

Hvala na dobrodošlici

sapunice, ova torta mi izgleda predobro. Prevolim lješnjake i kreme od žumanjaka na pari, pa odmah kopiram recept.

Ovo nije beze kora, zar ne? Koliko ju dugo pečeš, je li dovoljno 20-ak minuta.

I da vas još nešto pitam, koliko je dugo potrebno kuhati kremu od jaja na pari (radi salmonele pitam)?


  • ellora
  • 29.11.2010 23:03:55
  • Bodova: 66
  • offline

Pokušavam postaviti sliku moje tj. naše posljednje torte (kuma i ja pravimo zajedno), ne znam da li ću uspjeti


  • irena11
  • 30.11.2010 10:34:23
  • Bodova: 132
  • offline

samy1971 torta je super

ellora neznam kako da ti objasnim oko slika i sama sam se namucila, a sto se tice kuhanja kreme sa jajima, mislim da je najbitnije da krema prokuha, jer salmonela mislim da je unistena već na 60 stupnjeva, a kad prokuha to je i više od 60, tako da si sigurna



  • ellora
  • 1.12.2010 23:44:17
  • Bodova: 66
  • offline



[QUOTE=anke]

I Ellorine torte su isto jako lijepe, ova ljubicasta mi se jako svidja...

A sta to stavljate na te torte? Jel to ratluk, ovo u obliku gume, plastelina cega li vec?

[/QUOTE

Puno hvala svima. Ja stavljam ticino masu, pravim domaću jer je kupovna preskupa. Slična je ratluku, ali meni puno bolja za oblikovanje i rad.

Vidim da mnoge zanimaju recepti. Često torte radim bez recepta, kombiniram  razne kreme i biskvite, ali potrudit ću se za vas staviti koji recept. Fenomenalna mi je Capri torta, ne znam je li ju netko probao, ali evo samo za vas pišem recept.


  • ellora
  • 2.12.2010 0:19:57
  • Bodova: 66
  • offline

CAPRI TORTA

Za pleh 25x35 cm

Ispeći tj. osušiti 2 beze kore (kao za ledeni vjetar) i to svaku od:

6 bjelanjaka

200 g mljevenog šećera

1 žlica octa

Napraviti snijeg od bjelanjaka dodati šećer i jednu žlicu octa. Pleh obložiti alu folijom, staviti smjesu od bjelanjaka i sušiti u prethodno zagrijanoj pećnici na 150 C oko 1 sat i 10 min (ovisi od pećnice). Nakon vađenja iz pećnice odmah skinuti alu foliju. Kad se kore ohlade, na svaku nanijeti glazuru od čokolade (na svaku oko 10 dag čokolade)

Glazura- otopiti na pari 200g čokolade za kuhanje, skloniti s vatre i umiješati 50 ml ulja.

ŽUTA KREMA:

12 žumanjaka

1l mlijeka

2 pudinga od vanilije

4 žlice gustina

6 žlica šećera

200g margarina

Dobro izraditi žumanjke, puding i gustin s malo mlijeka, a ostatak mlijeka i šećer staviti da zakuha. Kad mlijeko zakuha, maknuti s vatre i umiješati žumanjke i puding. Vratiti na vatru i kuhati  (najbolje na pari da ne zagori zbog jaja)  još par minuta. Hladnu kremu dodati u dobro izrađen margarin i dobro izmiksati.

KREMA OD JAGODA:

800-1000g  jagoda (šumskog voća ili malina)-može i smrznuto

25 dag šećera

2 pudinga od jagode

1 vrhom puna žlica gustina

1 šlag pjena izrađena sa 1 dcl mlijeka- može i slatko vrhnje

Ako radite sa smrznutim voćem, ostavite da se otopi i odlijte sok. Voće na laganoj vatri kuhati sa šećerom, kad provrije još oko 5 min. Za to vrijeme izmješajte puding i gustin sa sokom od jagoda ili malo vode i umiješajte u jagode i kuhajte još par min. dok se ne zgusne. U hladno mikserom umiješajte izrađenu šlag pjenu ili tučeno vrhnje. Meni je bolje sa šlag pjenom jer krema bude čvršća i lakše se nanosi na tortu.

1. kora sa stegnutom glazurom-žuta krema-2. kora sa glazurom-crvena krema

                                   ili

1. kora-pola žute kreme i pola crvene- 2. kora- druga polovica obje kreme

Ukrasite po želji

Ja radim razne kombinacije ove torte, po potrebi. Kad ju prekrivam ticinom često uz ove dvije kore stavim na dno i na vrh po jedan obični biskvit (ili čokoladni, s orasima....) i povećam svaku kremu za pola mjere.

Fantastična mi je kombinacija beze kora, čokolad.glazure i prefine kreme od jagoda.

Nadam se da će ju netko isprobati, bar u nekoj svojoj verziji, pa mi javite kako vam se svidjela. DOBAR TEK!

 


editirano 2.12.2010 0:59:59 od ellora

cure, svaka vam cast, torte su vam prekrasne....


  • -bee
  • 2.12.2010 13:09:26
  • Bodova: 3825
  • offline

 hvala ne receptoru ellora! cini se jako ukusna!


  • irena11
  • 3.12.2010 13:59:24
  • Bodova: 132
  • offline

evo torte za rođendan mojoj mami....

 

i recept...

Grčka torta

5 vrećica želatine promiješati sa 20 žlica hladne vode i ostaviti da nabubri

posebno prokuhati 1 litru mlijeka sa 20dkg šećera (miješati da se šećer otopi) i ostaviti da odstoji cca 10min
u mlijeko umiješati nabubrenu želatinu i miješati dok se želatina ne otopi, ostaviti sve da se ohladi

izraditi 1 litru tučenog slatkog vrhnja za šlag i u to umiksati ohlađeno mlijeko i želatinu i sve dobro izraditi mikserom
podijeliti na 3 dijela

u jedan dio umiješati 20 dkg mljevenog petit keksa

u drugi dio umiješati 20 dkg mljevenih napolitanki od lješnjaka

u treći dio umiješati voće po želji (maline-na slici)  ili nasjeckane čokoladne bananice...

slagati u kalup obložen alu-folijom...ostaviti preko noći na hladnom

sutradan okrenuti i ukrasiti sa šlagom


Moderator(ica)
  • snow
  • 4.12.2010 11:15:02
  • Bodova: 35452
  • offline

Curke ,premjestit ću slike u posebnu temu




Ok
SKOK NA STRANICU:  

SKOK NA FORUM:

 


 

žena.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice žena.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice žena.hr kliknite na "Slažem se".