Registracija / Prijava korisnika
ovo mi je zanimljivo..i dosta se ustedi..
cure skontala sam u cem je kvaka.nesto ne stima u perilici,u njoj se nesto cuje.kako je ocistiti i s cim iznutra,da lijepo mirisi,barem na svjezinu??koristite li vi calgon,i koji uopce omeksivac i prasak koristite??bas me zanima vase misljenje..ja koristim tide mountains springd i ornel ljubicasti,plavi..
nensi, evo probaj ovo- forum.roda.hr/threads/21426-%C4%8Ci%C5%A1%C4%87enje-perilice
jeli netko to probao??ja sam probala prati samo sa sodom bikarbonom.
Koristim Calgon (očito mi je ispran mozak), Dash prašak za bijelo (na 90'C), Dash tekući za niže temperature i Dash za osjetljivo rublje. Od omekšivača Fabuloso roza i plavi (tekući) i Vernel u kristalima (postoji žuti, roza i plavi - sve sam probala, svi su mi fenomenalni).
meni je jednom roba smrdila, tj. tamna roba, oprala sam mašinu s octom i sodom (otprilike sam stavila, nisam još znala za ovog majstora) i nakon toga mi je roba mirisala, a u vodi je bilo puno "smeća".
a nista odo i ja probati to s octom.stavit cu ja u one posudice di ide parak za robu i omeksivac,pa vam javim rezultate poslije.drzite fige,dok ja genraliziram po kuci,valjda to bude gotovo.
Stavljam 1 čep direktno u bubanj, i to i na 30 stupnjeva i na 90.
zasto stavljas omeksivac u bubanj?to odma na pocetku?
jer inace masina prvo povuce prasak,opere ispere i tek na kraju omeksivac
Znam, ali za omekšivač u granulama (Vernel) piše da se stavi odmah doza u bubanj (može i u dozator predviđen za omekšivač, ali pošto je u kristalićima, dakle, suh, bolje u bubanj), direktno s odjećom. Ne znam, i meni je to bilo tajanstveno, ali meni se odlično opere i sjajno miriše.
KAKO NAPRAVITI DOMAĆE SREDSTVO ZA PRANJE RUBLJA
Dobro pere
Lijepo miriše
Rublje je mekano
Nije potrebno posebno ispiranje
Ne svrbi nas više koža i najvažnije
Skoro ništa ne zagađujem Brzo se priprema i jeftino je
RECEPT
Dakle radi se o tekućem sredstvu za pranje za čiju pripremu ćete potrošiti 10 minuta i otprilike 5 kn/lit!
1 kom Marseillski sapun (ima ga u DM-u) ili drugi prirodni biljni sapun – sitno izribati,
3 lit vruće vode (zagrijane na štednjaku - netreba kipiti) – u nju se polako umiješa ribani sapun –
kad se otopi, tome se doda
1 velika žlica sode bikarbone – promiješati da se rastopi –
Zatim još toplo preliti u plastičnu posudu u kojoj ima dosta mjesta za komotno miješanje
(iz nama nepoznatog razloga u staklenoj ili nekoj drugoj posudi sredstvo se stvrdne ko kamen!)
Posudu se stavi na hladno i povremeno promiješa da se previše ne stvrdne – kad se ohladi doda se, 20-30 kapljica eteričnog ulja (mirisa prema želji) – i to je sve!!!
Rublje se odlično pere – (ako želite da bude mekše možete dodati koju žlicu octa u vodu za ispiranje)
Pa znate kako se hvale da AVA dobro pere jer ima zrnca sapuna!!!
Miriši kao što je nekada mirišalo, čuvate prirodu i još uštedite!!!
Mi smo u 6 mjeseci uštedili negdje između 800 i 1000 kn!
Ne možete vjerovati koliko dajemo za tu kemiju!!!
organizacija porodiljni dopust dizajner sunčanje suha koža odgovornost termalna voda g-točka smak svijeta bonsai primavera putovanja rođendan sviranje gitare dug pjesma marketinški genij joga meritas ljubavni hzzo testovi knjiga pogled sa mosta ždrelac kulinarstvo green foods chlorella dioklecijanov grad veza koža dlaka
Želim pretražiti rubriku: